7+1 jól bevált feszültségoldó praktika

614
HOZZÁSZÓLÁS:

Mikor úgy érezzük, hogy a hullámok átcsapnak a fejünk fölött, és egészségünk már-már veszélybe kerül, próbáljuk először a következő szempontok szerint azonosítani, majd kezelni a feszültséget.

1.) Gondoljuk végig, melyek életünk fő feszültségforrásai, és melyeken tudunk bármit is változtatni, hogy jobban urai lehessünk saját dolgainknak!

2.) Osszuk be jobban az időnket! Annyi embernek a fő problémája az állandó időzavar, és a helyes munkabeosztás! A jobb kezelhetőség érdekében írjuk össze a napi teendők listáját, és dolgozzuk ki azok fontossági sorrendjét! Pipáljuk ki a már elintézett dolgokat, és ez is jóleső érzéssel fog eltölteni bennünket. panikbetegseg-stressz-felelem-02

3.) Lélegezzünk mélyeket! A stresszoldás egyik legjobb módszere a mély levegővétel és a légzésre való koncentráció, fokozatos elmélyítéssel.

4.) Számos szer, drog rontja a feszültségtűrő képességet, vagy fokozza a szorongást: ilyen a krekk, a kokain vagy az ecstasy – Talán nem kell külön részletezni ezek egészségromboló hatásait.

5.) Törődjünk többet egészségünkkel! Étkezzünk egészségesebben – kávét és alkoholt csak mértékkel fogyasszunk! Ha általános egészségi állapotunk jobb, akkor a feszültségtűrő képesség és a stressz elleni küzdési esélye is javul – még különlegesen nehéz helyzetekben is.

6.) Próbáljuk meg elkerülni a szorongást fokozó anyagok fogyasztását! Itt főleg a kávéra (koffein) gondolunk. 1 csésze kávé reggel hasznos is lehet, de nagyobb mennyiségben a szorongást mindenképpen fokozza, és ez főleg azoknak káros, akik amúgy is szenvednek a stressz ártalmaitól.

7.) Mozogjunk többet! A rendszeres tesi mozgás adrenalint szabadít fel, továbbá, nyugtató hatást is gyakorol a szervezetre.

7+1.) Sajátítsunk el pozitív relaxációs technikákat, amelyeket a mindennapokon is a alkalmazni tudunk. Sokféle alternatív gyógymód létezik, amelyek hasznos ellazító módszerek is egyben, így a szorongást is csökkenthetik. Ilyenek pl.: jóga, masszáz, aromaterápia, reflexológia, akupunktúra – a sort folytathatnánk még.

614
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]