Hogyan tanulhatjuk meg a megkülönböztető ellazítást?

600
HOZZÁSZÓLÁS:

Röviddel a gyors vagy akár a mély ellazítás után lassan egyenesedjünk fel ültünkben, de ne próbáljunk felállni. Egyszerűen csak nyissuk ki a szemünket és nézzünk körül a szobában. Testünknek minden más része még mindig tökéletesen ellazított állapotban marad. Csak a szemgolyónkat mozgatva, tanulmányozzuk a környezetünket.lazítás

Lehetőleg minél több részletet figyeljünk meg a közelben, ahol a lazítást végeztük. Nézelődés közben figyeljük az érzéseinket, miközben testünk minden más része ellazított és feszültségektől mentes állapotban marad. Körülbelül 30 másodperc elteltével lassan, lazán fordítsuk el a fejünket, hogy még több részletet tudjunk megfigyelni. Ingassuk a fejünket jobbra-balra. Figyeljük meg, milyen érzés, hogy a nyak és a szem izmai feszült állapotba kerülnek, miközben testünk minden más része tökéletesen ellazultan marad.

Most mondjunk valamit. Mindegy, hogy mit. Beszéljünk magunkban néhány másodpercig. Érzékeljük, milyen érzés mozgatni az ajkunkat és a nyelvünket, miközben testünk minden más része ellazultan marad.

Ezután mozgassuk meg az ujjainkat, mintha zongoráznánk. Aztán mozgassuk az ujjainkat és a karjainkat is. Mint az előbb, most is figyeljük meg, milyen érzés, ha néhány izomcsoportot megdolgoztatunk, miközben testünk többi része ellazultan és nyugalomban marad.

Álljunk fel és lassan kezdjünk el körbesétálni a szobában. Hagyjuk a karjainkat mozdulatlan ujjakkal a törzsünk mellett lógni. Sétáljunk körbe néhány percig, hogy érezzük a laza és könnyed módon való mozgás élményét. Most térjünk vissza a székhez és üljünk le. Próbáljuk meg újra ellazítani minden testrészünket, egyszerűen azzal, hogy elengedjük a testünket. Lélegezzünk könnyedén és szabályosan. Ezután álljunk fel és folytassuk a szokásos napi tevékenységünket.

A megkülönböztető ellazításban jártasságot szerezni nem bonyolult, feltéve hogy a másik két ellazítási formát már elfogadható mértékben begyakoroltuk. Amikor néhány napi gyakorlás után magabiztosan el tudjuk végezni, kezdjük el a megkülönbóztető ellazítást a mindennapi életben is alkalmazni.

Séta közben, például figyeljük meg, nincsenek-e fölöslegesen megfeszítve az arc, a vállak vagy a karok izmai. Ha igen, akkor lazítsuk el azokat. Oldjuk fel a szükségtelen feszültségeket. Amikor autón, buszon vagy vonaton utazunk, figyeljük meg, hogy valamelyik izmunkban, aminek éppen nem kell semmilyen munkát végeznie, nincs-e feszültség. Lazák-e a vállaink? Ráncoljuk-e a szemöldökünket és hunyorítunk-e? Ökölbe szorítjuk-e a kezeinket? A szánk szorosan össze van-e zárva?

Hagyjuk elernyedni ezeket az izmokat. Enyhítsünk és oldjunk fel minden olyan feszülést, ami stresszt és szükségtelen fáradtságot okozhat. Engedjük le a vállainkat. Simítsuk ki a homlokunkat, kissé nyissuk széjjel az állkapcsunkat, nyelvünket hagyjuk a szájüreg alján elhelyezkedni. Lazítsuk el az ujjainkat.

Szoktassuk rá magunkat, hogy észrevegyünk bármilyen szükségtelen feszültséget, különösen amikor úgy érezzük, hogy stresszhatásnak vagyunk kitéve. Ha valamilyen versenysportot űzünk, csak azokat az izomcsoportokat vegyük igénybe, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a játékhoz, a többi testrészünk maradjon ellazított állapotban.

Összefoglaló

  • A megkülönböztető ellazítás az a készség, ami lehetővé teszi, hogy ellazítsuk azokat az izomcsoportokat, amelyek éppen nincsenek aktív munkára fogva.
  • Gyakoroljunk különböző izomcsoportok sorjában történő alkalmazásával, miközben a többi testrészünket tartsuk nagyon ellazított állapotban.
  • Kezdjük a szem, majd a nyak izmaival.
  • Beszéljünk, miközben nyugalomban ellazulva maradunk.
  • Mozgassuk az ujjainkat és az alsókarunkat. Álljunk fel és sétáljunk körbe a szobában nagyon ellazult járással.
600
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]