Hogyan végezzük a testünk gyors ellazítását?

585
HOZZÁSZÓLÁS:

A következőkben ismertetjük a gyors ellazítás menetét.ellazulás1

Hogyan végezzük a gyors ellazítást? 

Üljünk le egy bármilyen típusú székre. Ha kényelmes és megtámasztja a nyakunkat és a fejünket is, az sokkal jobb. De megtanulhatjuk a gyors ellazítást akár egy irodai széken ülve is. Hagyjuk a karjainkat magunk mellett lógva. A lábainkat ne tegyük keresztbe. Ha egyenesen ülünk, a lábunkfejét a külső oldalán pihentessük úgy, hogy mindkét talpunk egymással szembekerüljön. Tartsuk a fejünket kényelmesen egyensúlyban, és nézzünk egyenesen előre. Ez a testhelyzet a minimálisra csökkenti a vállizmok feszülését. A hátunk legyen egyenes.

Most pedig egyszerre feszítsük meg az összes izomcsoportot! Szorítsuk ökölbe a kezeinket. Hajlítsuk be a karunkat, és próbáljuk meg csuklónkkal elérni a vállunkat. Szorosan húzzuk fel a vállunkat. Lélegezzünk be annyi levegőt, hogy a mellkasunk a lehető legjobban kitáguljon. Ha van mögöttünk támaszték, feszítsük neki a fejünk hátsó részét. Szorosan zárjuk be a szemünket. Ráncoljuk össze a szemöldökünket. A nyelvünk hegyét erősen nyomjuk a szájpadlásunkhoz. Szorítsuk össze az ajkunkat. Harapjuk össze a fogainkat. Feszítsük meg a hasfalat. Szorítsuk össze a farpofákat. Nyújtsuk ki a lábainkat.

Tartsuk ezt a pozíciót, amíg lassan ötig számolunk. Ezután ernyedjünk el, és amilyen gyorsan csak lehet, lazítsuk el az összes izmunkat. Eközben figyeljük meg a megfeszített és az ellazított állapot közötti különbséget. Légzésünk legyen sekély és egyenletes ritmusú.

Összpontosítsunk a kulcsszóra: „lazíts” minden egyes, az orrunkon keresztül történő kilégzéskor. A szemünkkel rebbenés nélkül nézzünk előre egy pontra. Fogainkat és szánkat hagyjuk egy kicsit szétnyílni. Simítsuk ki a homlokunkat. Hagyjuk a nyelvünket a szájüreg aljára esni. Tartsuk a karunkat a törzsünk mellett lógva. Hagyjuk a hasizmunkat és a vállunkat megereszkedni.

Néhány alkalommal ily módon elvégzett gyakorlat után egy bizonyos idő elteltével úgy fogjuk találni, hogy minden előzetes megfeszítés nélkül is sikerül ellazítani magunkat. Hátra kell csak dőlni, csendben ismételgetve a „lazíts” kulcsszót, amint könnyedén és szabályosan ki- és belélegzünk, és azt fogjuk találni, hogy automatikusan ellazulunk. Ha ez megtörtént, tudni fogjuk, hogy visszaszereztük a gyerekkori készségünket, és újra képesek vagyunk akaratunk szerint elernyedni.

El kell kezdenünk ellazulni, anélkül hogy gondolnunk kellene rá, amint a testünk szükségtelen feszültséget vesz észre, és arra az ellazulást reakcióval válaszol.

Gyakoroljuk ily módon az ellazítást olyan gyakran, ahogy csak tudjuk, hogy mindig frissen tartsuk ezt a készségünket. Nem szükséges hosszú tréningszakaszokat beiktatni. Mintegy harminc másodperces gyors ellazulások végrehajtása bármely alkalmas pillanatban magas szinten tartja ezt a képességünket. Ha élvezzük is a mély izomlazaság érzését, előzetes megfeszítéssel vagy anélkül, akkor hetenként néhány ilyen szakaszt beiktathatunk, éppen csak a kellemes érzés és a jótékony hatás kedvéért.

Lazítsunk, amikor munkába utazunk, vagy onnan hazafelé tartunk, amikor a liftben állunk, amikor valakire várakozunk, a reggeli és a délutáni kávészünetek alatt. Ez a könnyedén megszerzett készség nagy változásokat hozhat az életünkbe.

Nem csak a szorongást kiváltó helyzetekkel fogunk könnyebben elboldogulni, hanem sokkal kevésbé fáradunk el, és valószínűleg jóval kevesebb fájdalomtól fogunk szenvedni, beleértve a görcsöket, hátfájásos problémákat és a fejfájásokat is, amint a szükségtelen feszültséget kiirtjuk az életünkből.

585
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]