Így kerekedjünk felül könnyedén a szorongáson!

573
HOZZÁSZÓLÁS:

Ahogy az ismert mondás is tartja, “a mosoly egy olyan görbület, mely mindent egyenesbe hoz”. (…) A szorongás csökkentésének kevés hatékonyabb módja van, a nevetésnél. Egy kis mosoly, egy kis vidámság, és bármely helyzetben oldódik a hangulat.

Néhány hasznosnak vélt praktika a következő:

Nem kell bonyolult vicceket megjegyezni, vagy a lakodalomban élen járni a lovacskázásban ahhoz, hogy egy kis vidámsággal megfiatalítsuk magunkat. Idős fejjel sem árt, ha naponta kacagunk, netán gyerekeskedünk egy· keveset, hiszen ilyenkor biztosan vidámabbak leszünk.8987_mosoly

A kisgyerekek hálásan kacagnak, ha az ember mulatságosan fintorog rájuk. Miért ne mulattathatnánk saját magunkat, mondjuk a tükör előtt gyermeteg grimaszokkal!? Mivel az agy állandóan visszajelzést kap az arckifejezésről, hátha a fintorokkal valóban sikerül jobb kedvre deríteni magunkat.

Bosszúságot okozó embertársaink parodizálása, saját lelkiállapotunk kifigurázása, “egy kis szerepjáték” felvidíthat bennünket is, nem csak társainkat!

Mindig tartsunk magunknál egy humoros könyvet! Szorongásainkat könnyebben legyőzhetjük, ha humoros történetekkel megédesítjük életünket. Aki esetleg nem tudná, Rejtő Jenő írásai felnőttek számára is szórakoztatóak!

A humor a nehéz élethelyzetek fonákját mutatja meg, megtanít elfogadni mások hibáit és saját gyarlóságainkat, segít kialakítani egy pozitív életszemléletet.

Szánjunk időt arra, ami örömöt okoz! Az emberek sokszor lemondóan számolnak be arról, mi mindent szerettek volna csinálni, de nem jutott rá idejük. Valaha fényképeztek, papírfigurákat hajtogattak, jógáztak, de a munkájuk vagy a családi életük miatt felhagytak ezekkel. Ám nem kell örökre lemondanunk ezekről a tevékenységekről. Próbáljuk meg felidézni mi az, amit fájó szívvel abbahagytunk vagy amit most szívesen elkezdenénk, és vessük bele magunkat!

Gyűjtsük a humoros történeteket! A környezetünkben, a munkahelyünkön és a családunkban sok-sok humoros helyzet szemtanúi lehetünk. Ilyen például, amikor egy kis gyerek beszélni tanul, és új szavakat képez. De magazinokban, filmekben is találkozhatunk szellemes történetekkel. Próbáljuk megjegyezni, ha kell, írjuk le ezeket, és osszuk meg másokkal, így feloldva a hangulatot.

+ Vissza a Futrinka utcába!

Szülőként merüljünk el időnként a gyerekeknek készült rajzfilmek élvezetében. Napi tíz perc a Flintstone családdal, Dr. Bubóval vagy a Tom és Jerryvel megnyugtatja a felborzolt idegeket és felpezsdíti életkedvünket. Egyébként is, a körünkben lévő gyerekek is értékelni fogják, ha megismerjük kedvenc rajzfilmfiguráikat.

 

 

573
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]