Mit tehetünk a munkahelyi stressz leküzdése ellen? – II. rész

591
HOZZÁSZÓLÁS:

Az első részben bemutattunk néhányat azon gyors ötletek közül, melyek jól jönnek az akut stresszkezelésben, azonban vannak olyan stresszcsökkentő szokások, amelyeknek a kialakítása hosszabb időt vesz igénybe.

Tanuljunk meg nemet mondani! 

Az ember nem fogadhat el minden meghívást, nem vehet részt minden megmozduláson, és még csak nem is tud mindenkin segíteni. A “nemet mondás” képességének elsajátítása sok esetben a feszültségmentes munkahely megteremtésének feltétele.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden feladatot, minden hozzánk forduló kollégát visszautasítsunk, és főképp nem jelenti azt, hogy a főnökünknek mindig nemet mondjunk.
Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vessünk egy pillantást a célkitűzéseink listájára, és ha a dolog nem hoz közelebb ezek megvalósításához, mondjunk bátran nemet.

Nem kell mindig csúcsra járatni magunkat testileg, szellemileg! 

A munkát olyan ütemben végezzük, hogy a teljesítményünk növekedjen, és ne csökkenjen. Ha rendszeresen teljesítőképességünk 80-95%-át használjuk ki, a nap végén nem kimerültséget érzünk, hanem fel vagyunk dobva. Ha pedig időnként 100% fölött kell teljesítenünk, maradnak még tartalékaink.

A tökéletességre törekvő emberek sokszor másoknál keményebben, ugyanakkor kevésbé hatékonyan dolgoznak, mert nem tudják, mikor kell egy feladatot befejezettnek tekinteni. Hajlamosak húzni az időt, ami csak növeli a stresszt.

JÓ TANÁCS! ⇒ A kitűnően elvégzett munka jobb, mint a kifogástalan, mert ha akad is egy-két kisebb hiba benne, legalább időre megvan. Ha minden egyes apró hibát ki akarunk javítani, a munka sohasem készül el.

Egy dologra összpontosítsunk!

Amennyiben egy feladat elvégzése közben az idegesít, hogy milyen tennivalók várnak még ránk, nemcsak feszültek leszünk, de az aktuális feladatot sem tudjuk hatékonyan elvégezni. Egyszerre csak egy dologra koncentráljunk, bármennyi munka is vár még ránk.

Egy kis rendetlenség nem a világ vége!

Sokan azt hiszik, hogy csak úgy lehet jól dolgozni, ha az íróasztalon tökéletes rend uralkodik, és minden irat szépen lefűzve, ábécérendben sorakozik az iratszekrényben. A görcsös igyekezet, hogy rend legyen, sokszor csak árt a munkavégzésnek, különösen ha valaki természeténél fogva inkább a kreatív ötleteket és nem a kényszeres rendet kedveli. Ha az ember tudja, mit hol talál, a rendetlenség miatt nem kell szégyenkeznie. – Természetesen az a másik véglet, ha a munkahelyen megkövetelik a rendezett íróasztalt.

591
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]